Forum

Du kan vara säker på att det är fler än du som använder ett eller båda av dessa båda läkemedel. Du är inte ensam. Här kan vi dela med oss av olika erfarenheter av Zolpidem och Stilnoct. Kanske har du drabbats av några speciella biverkningar? Kanske har du blivit hjälpt till ett bättre tillvaro? Du kan lämna en kommentar nedan och berätta fritt vad du tänker och tycker om ditt läkemedel.

Delta i diskussionen

9 kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Jag har ätit Zolpidem/Stilnoct i omgångar under 6-7 år. Jag försökte att sluta med dom nu, trappade ner dom men fick världens hjärtklappning som höll på under flera veckor, tills jag började med dom igen. Då lugnade sig hjärtat. Och det kom alltid till kvällen och höll på hela natten för att klinga av till morgonen. Jag har inga fel på hjärtat, det är kollat. Någon som känner igen det? Jag har utvecklat toleransabstinens/dagabstinens och är yr och mår allmänt dåligt fysiskt. Hur sjutton ska man ta sig ur detta? Jag har slutat förut, men aldrig känt av extraslag och arytmi.

 2. Får kramp i väder och ben på natten när jag tagit Zolpidem och lite vin.
  Men inte annars
  Hör det ihop ?

 3. Min man dricker i smyg alkohol varje dag, inget som andra utom jag känner till och vet inte heller hur mycket. Samtidigt äter han sömntabletter Zolpidem ratiopharm 5 mg. Han har även sömnapné och har fått hem en maskin med mask, som han inte använder. Han är lättirriterad, tål inga nej, blir våldsam både verbalt och nu fysiskt också. Kan medecinen tillsammans med alkoholen orsaka att min man har blivit som Mr Jekyl och Mr Hide?

  1. hej! nej det är alkohol som är boven i draamat! talar av erfarenhet!.

   mvh

  2. Benzo och alkohol kan göra en känslolös och aggressive. inte alltid men vissa fall så.

 4. Hej!
  Jag ska försöka att inte göra en uppsats av detta 😛
  Jag har lång lista av läkemedel bakom (äntligen) mig. Många antidepp, lugnande, ångestdämpade och sömntabletter. Den hitills ända sömnis som funkat är Stilnoct. Har fått den 2gr.. Första gången jag fick den så hade jag den under ca 7-8 månader (!?) och fick pga många andra mediciner tillslut öka till 20mg/natt. Gick av alla mina mediciner för ca 4mån sen..och har sovit skit! Fick stilnoct igen för 1v (det var ca 3v sen) och sov bra på den. Men nu när jag gått av mina andra mediciner blir jag helt ”fucked up” av att inte sova. Så min fråga är, med denna bakgrund, vad skulle ni göra/rekomendera? ( ja jag har provat det mesta för sömn och andra besvär, KBT, DBT osv..)
  //Rebecca

 5. Hej!
  @AnnaMaria. Du skriver att det för det mesta fungerar. Men har du prövat att få ordentlig varaktig hjälp? Då menar jag med Kognitiv Beteendeterapi som är en långsiktig lösning utan biverkningar, som är jättebra mot sömnproblem.

 6. Hej, ville bara saga att jag har använt Stilnoct (från och till under fler års tid). Tycker att det har fungerat bra för mig för det mesta. Ibland har jag dock känt av min mage, alltså magont och ibland också i kombination med illamående. /Anna